COVID-19 Speekseltest

Brightlabs biedt een afname van speeksel aan die je zelf (thuis) kunt uitvoeren. De test is goedgekeurd door het RIVM en voldoet daarmee aan de eisen zoals gesteld door de GGD en het RIVM (bekijk hier een kopie).

Het laboratorium maakt gebruik van de gouden standaard PCR analyse. De indiener ontvangt je resultaat per SMS/e-mail of telefonisch wanneer beschikbaar. De uitslag kan bevestigd worden middels een GRATIS certificaat voor o.a. reizen naar het buitenland.

Alle processen verlopen met respect voor je privacy (AVG proof).

Voor het naar het laboratorium sturen van het speekselmonster zijn er een tweetal opties beschikbaar

1. Afgeven in de daarvoor bestemde brievenbus bij de ingang van de Villa Flora (Sint Jansweg 20 Venlo, openingstijden tussen 8.00 en 16.00 uur). Als het monster voor 12 uur is afgeleverd wordt het resultaat nog dezelfde gerapporteerd, na 12:00 uur binnen 24 uur.*

2. Per PostNL brievenbus: Vóór 16 uur in de brievenbus betekent dat je je resultaat binnen 24 uur na aankomst in het laboratorium ontvangt! Let op! Wij hebben geen invloed op de snelheid waarmee PostNL de post bezorgt. Wij kunnen dan ook enkel rekenen vanaf binnenkomst. *

*De 24 uur gaat uit van het eenmaal testen van het sample. In sommige gevallen, als de uitslag niet eenduidig is, moet een sample voor de zekerheid nogmaals getest worden. In dat geval kan het langer duren totdat het resultaat bekend is.

  • Er wordt GEEN gebruik gemaakt van swabs, die diep in de keel of neusholte worden gestoken, maar van speeksel welke je zelf kunt afnemen.
  • Je bestelt dit product en registreert je middels het webformulier waar in de handleiding naar verwezen wordt (of middels de QR code op het formulier)
  • Bestel je, doordeweeks, voor 15.00 uur, dan versturen we het pakket nog dezelfde dag.
  • LET OP: Een half uur voor het afnemen van het speeksel spoel je de mond met water. Vervolgens zorg je dat je gedurende de 30 minuten tot aan het afnemen van het speeksel niet meer eet, drinkt, rookt of kauwgom kauwt. Dit om een niet te testen speekselmonster te voorkomen.
  • Als de 30 minuten voorbij zijn, vul je het buisje voorzien van de barcode met het speekselmonster en sluit je het buisje af met de dop. Volg hierbij nauwgezet de handleiding!
  • Het gevulde buisje gaat in de bijgeleverde “Rigid Safety Bag”, een speciaal voor dit type monster ontwikkelde verpakking.
  • De Rigid Safety Bag gaat in de bijgeleverde envelop en gaat dan op transport via de gekozen methode.
  • Je krijgt de uitslag per SMS/e-mail of telefonisch nadat de uitslag bekend is.
  • Bij een positieve uitslag word je persoonlijk opgebeld, het opgeven van de juiste contactgegevens bij registratie is van groot belang.

Voor meer informatie neem contact met ons op via 085-0870095

Voor reizen naar het buitenland wordt steeds vaker een certificaat gevraagd. Brightlabs werkt met een door het RIVM goedgekeurde methode, en samen met een arts microbioloog. Daarom worden bij onze test KOSTENLOOS voorzien van een certificaat welke gebruikt kan worden om te reizen.

Zie hieronder een voorbeeld:

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contactformulier

Benieuwd naar wat Brightlabs voor u kan betekenen?

Neem contact op

Contact