Microsampling

Snel en betrouwbaar het vitamine- en mineraal gehalte in je eigen lichaam meten? Met de nieuwe Micro Sampling Kit van Brightlabs wordt dat mogelijk! Eén druppel bloed is genoeg om inzicht in je eigen gezondheid te krijgen. En meten = weten, zeker als het over je eigen gezondheid gaat.

Het bijzondere van deze Micro Sampling Kit is dat je de test volledig zelf kunt uitvoeren. Na bestelling wordt de kit via de post bij je thuis door de brievenbus bezorgd. Je hoeft dus niet langs een prikpost. De kit bestaat uit een priknaaldje voor eenmalig gebruik, micro samplingtips (om het bloed op te nemen), pleister, handleiding en retourenvelop met antwoordnummer. Stuur de samplingtips binnen een dag na het prikken retour en binnen zeven werkdagen zijn de resultaten via een beveiligde en unieke code online in te zien op www.microsampling.nl. De Micro Sampling Kit is gevalideerd en geeft dus dezelfde uitkomsten als de test via het ziekenhuis of huisarts, maar dan zonder een bezoek aan een prikpost.

 • Vitamine D

We werken steeds meer binnen en komen minder buiten. Mede hierdoor heeft ruim 50% van de Europeanen een vitamine D te kort. Middels onze kit kan het gehalte eenvoudig bepaald worden.

Directe verschijnselen van vitamine D-tekort zijn bijvoorbeeld een verminderde weerstand, (chronisch) energietekort, stressgevoeligheid, overgevoelig en bloedend tandvlees en gaatjes.

Op de middellange termijn speelt een vitamine D tekort in op de spieren, krijg je eerder spierkrampen en zenuwpijnen.

 • Co-Enzym Q10

CoEnzym-Q10 speelt een belangrijke rol in onze energie productie in de aanmaak van ATP. Wanneer we ouder worden neemt onze eigen CoEnzym-Q10 productie af, maar ook bij verminderde weerstand, stress, hart en vaatziekte en het gebruik van cholesterol verlagende medicijnen. CoEnzym-Q10 is namelijk een belangrijke stof voor ons hart, een spier die 24uur per dag hard moet werken. De werking van het CoEnzym-Q10 wordt momenteel breed onderzocht, en blijkt een belangrijke parameter te zijn voor een gezond leven.

 • Carotenoiden

Een (langdurig) tekort aan carotenoïde betekend een langdurig tekort aan groente en fruit. Het eten van te weinig groente en fruit wordt direct in verband gebracht met een aantal welvaart ziektes, zoals diabetes, hart en vaat ziektes.

In onze kit zitten de volgende parameters:

 1. Beta-cryptoxanthine, een maat voor het eten van voldoende fruit
 2. Luteine-zeaxanthine, een maat voor groene groente, zoals boerenkool en broccoli.
 3. Lycopene, een maat voor de rode groente, met als voornaamste bron tomaten.
 4. Totaal caroteen, als maat voor de Gele groente en fruit, zoals wortelen.
 5. Totaal carotenoiden, de som van bovenstaande carotenoiden.
 • Elementen

Naast vitamines zijn mineralen net zo belangrijk voor onze gezondheid. Hierbij denk je al snel aan Calcium voor gezonde botten en ijzer voor een gezond Hemoglobine gehalte. Maar ook spoorelementen als Koper en Seleen zijn belangrijk voor een gezond lichaam.

In onze kit worden 8 elementen bepaald:

 • IJzer
 • Calcium
 • Kalium
 • Natrium
 • Seleen
 • Koper
 • Magnesium
 • Zink

De code staat op de meegeleverde antwoordkaart, welke ingevoerd kan worden op de website:

www.microsampling.nl

De normen door Brightlabs gebruikt, zijn gebaseerd op de gemiddelde Nederlander. Er is geen rekening gehouden met geslacht, leeftijd of afkomst. Er is bij het advies geen rekening gehouden met gevolgen die ziektes of medicijngebruik op bepaalde bloedwaardes kunnen hebben. Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met een voedingsdeskundige of uw huisarts.

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd naar wat Brightlabs voor u kan betekenen?

Download de brochure