Industrie

Brightlabs is de partner voor chemische analyses binnen de Industrie. Als High end laboratorium is Brightlabs uitgerust met state-of-the-art analyse apparatuur. Geen enkel vraagstuk is hetzelfde, daarom werken binnen Brightlabs met een project gerichte aanpak, waarbij de oplossing centraal staat. Hierbij denken wij mee met onze klanten en stellen kritische vragen bij het vinden van pragmatische oplossingen in de ondersteuning van uw projecten.

Middels onze ICP-MS zijn we in staat op zeer laag niveau (sub ppm) diverse elementen te analyseren. Hiervoor hebben we een in-house ontwikkelde screenings methode ontwikkeld waarmee semi-kwantitatief gezocht kan worden naar de aanwezige elementen.

Door middels van volledige (magnetron) destructie van de monsters is het mogelijk specifieke elementen op zeer lage niveau kwantitatief te meten. Denk hierbij aan de analyse van rest katalysatoren in kunststof, de aanwezigheid van zware metalen voedingszuren of het meten van verontreinigingen in kleurstoffen.

Samen met onze klant maken we een project plan in een aantal stappen om zo tot de juiste analyse te komen voor uw vraag. Hiervoor kunnen we bestaande analyse methode aanpassen aan uw product, of als deze niet aanwezig zijn nieuwe methode ontwikkelen voor uw toepassing. Een project plan bestaat meestal uit tenminste onderstaande stappen:

  1. Methode ontwikkeling, eerst aan schone standaarden gevolgd door introductie van uw monstermatrix.
  2. Korte validatie/verificatie, ter controle van de juistheid van de methode
  3. Opschrijven van een analyse methode en/of rapport
  4. Analyse van reguliere monsters.

Samen met onze klant stemmen we af hoe de stappen specifiek worden ingevuld, en passen bij de vraagstelling.

Analyse van Formaldehyde in harsen en wollen. Hierbij is de extractie van de formaldehyde van groot belang, aangezien het niet wenselijk is dat deze tijdens de monsterbewerking ontstaat. Samen met de klant is er een methode ontwikkeld waarmee formaldehyde juist en reproduceerbaar product specifiek gemeten kan worden.

De analyse van monomeer resten in polymeren matrix. Middels een HPLC-RID (refractive detector) is een methode ontwikkeld voor de aanwezigheid van rest alcoholen in een polymeren matrix. Wanneer een reguliere GC of Headspace methode zou worden toegepast was er een verhoogd risico op afbraak en daarmee een verhoogd gehalte. Daarom is er een lage temperatuur HPLC-RID methode ontwikkeld voor de kwantificering van deze alcoholen.

Het bepalen van het gehalte rest anti-oxidant in een creme. Hierbij wordt door middel van ionchromatografie het gehalte sulfiet gebruikt voor het meten van het rest gehalte anti-oxidant. Echter ionchromatografie is een waterige analyse methode, waarbij de anti-oxidant geextraheerd moet worden zonder weg te reageren naar o.a. sulfaat. Hierbij is samen met de klant een product specifieke methode ontwikkeld om deze kwantitatief te meten, en de anti-oxidant in oplossing te stabiliseren voor de analyse.

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd naar wat Brightlabs voor u kan betekenen?

Download de brochure